Orientális tánc a mindennapokban, minden korosztálynak egészséges mozgást jelent, örömmel, szórakozással, zenével és ellazulással összekötve.

A gyengéd, érzelmekkel teli mozdulatok nemcsak a testi, de a lelki feszültségek oldását is elérik. A mozdulatok javítják a tartást, pozitívan befolyásolják a testrészek munkáját is. Nyújtógyakorlatok megakadályozzák a z izmok ellustulását. Lazítógyakorlatok a táncórák végén biztosítják a test és a lélek ellazulását, összhangjának megteremtését.

A részben vidám, esetenként szomorúan, olykor viccesen, máskor búsan csengő keleti zene pozitívan befolyásolja lelkünket és szellemünket is. A hastánctanulás keretein belül oldott, vidám hangulatban tanulják meg a különböző korú nők testük elfogadását, és a tánc örömében betöltött nélkülözhetetlen szerepének fel- és megbecsülését.

Az orientális táncban nem az aktuális szépségideálokhoz való görcsös közeledni akarás a mozgató szempont, hanem testünk és lelkünk fitten tartása, és új életenergiáink aktiválása. A színes és sokoldalú keleti muzsika sugallatára táncolunk gyengéden, meditatívan, érzelmesen, úgymint élettel teli, ritmikus és temperamentumos mozdulatokkal.

Az orientális tánc mindenkinek izgalmas kalandot kínál női kifejezőképességének felfedezésére és fejlesztésére, az öröm, a büszkeség, erő, szerelem, érzékiség, szomorúság, fájdalom és gyengédség kifejezésére. Mindezek által lehetőség nyílik lelki kiegyensúlyozottságunk növelésére, s egy testi és lelki fitnesz elérésére.

 

A Kelet Gyöngyei táncstúdióban minden szinten folyik az oktatás, kezdőtől a fellépőig. A kezdő órákra bármikor be lehet kapcsolódni, innen az egyéni fejlődés alapján csatlakoznak a táncosok a középhaladó- illetve haladó órákhoz.

Az oktatás kis csoportokban folyik (max. 8-10 fő), hangulatos környezetben.

 

 

 

Sopronban haladó és kezdő csoportokkal, Líviával

Lehotai Lívia

20 / 318 7832

lehotai.livia@gmail.com